07 mars 2011

Vi vill?

En vecka sedan kom Uddevalla Kommuns nya online-tjänst ViVill i Uddevalla upp. Tanken är att uddevallaborna ska kunna starta namninsamlingar om sådant som är viktigt för dem, och som eventuellt leder till att frågan uppmärksammas av lokalpolitiker som sedan kanske vill göra något åt det. Det är en sympatiskt idé; det som medborgarna brinner för värt att lyftas upp och tittas närmare på.

Än så länge har tre förslag kommit in. Det första handlar om att Uddevalla centrum borde bli mer tillgängligt för funktionshindrade, det andra handlar om att det borde startas en cirkusskola i Grohed, och det tredje handlar om att Uddevallas krogar borde få ha öppet till minst klockan tre, och med tillägget att Skeppsviken borde byggas ut (lagom mystiskt och ospecificerat).

Fram tills idag morse har bara ett av förslagen fått en namnunderskrift, nämligen den första.

ViVill i Uddevalla presenterades med stora förhoppningar om att det nu skulle bli enklare och smidigare för medborgarna att göra sina röster hörda och diskutera stadens utveckling, men det verkar som att intresset är minst sagt svalt. Kanske är det än så länge okänt att möjligheten finns? Eller så är engagemangen verkligen så icke-existerande bland de grupper av människor som man hoppades få kontakt med?

Jag kommer att hålla ett öga på vilka förslag som trillar in eftersom jag tycker det är roligt att se vad människorna i Uddevalla tycker skulle göra livet (i alla fall) lite bättre. Speciellt med tanke på klagolistorna som brukar komma fram när det gäller att förklara vad det är som gör Uddevalla till ett trist ställe att bo på. För som det ser ut nu så finns det knappt något att förbättra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar