17 mars 2011

Den fula informationen

Wow, fotbollsrea!
Jag har tidigare skrivit om city-skyltarna som ringar in Uddevalla centrum, och även om det bara är Uddevalla Centrumutveckling som får sätta upp information på dem, så händer det ändå ibland att något tejpar upp en lapp där. För ibland finns det något säga; någon information man som privatperson eller organisation vill gå ut med utan att behöva råna sig själv. Och då sätter man upp lappar. Där folk kan tänkas se dem.

Fortfarande fult?
Alla har sett anslagstavlorna i matbutikerna. De är så gott som alltid fulla. Ändå finns det inget ställe i centrum där man (lagligt) kan sätta upp sin lappar och affischer. Den som läste inlägget ett par dagar sedan minns kanske det "fula planket" som helst skulle tas bort.Det är fullt av information. Visserligen gammal för det mesta, men ändå.

Jag tycker det är märkligt att en stadskärna inte kan tillåta någon sorts affischering ens på en avgränsad och utvald plats. Hur svårt skulle det vara att till exempel legalisera planket? Är det kanske uppfattningen att många affischer och lappar på samma ställe skulle "förfula" staden som hindrar det? Är all information som inte kommer från Uddevalla Centrumutveckling ful? Eller ligger det fula i att någon annan än centrumutvecklingens medlemmar skulle kunna tjäna pengar på det? Är det ett levande, attraktivt centrum?

Eller är det den estetiska biten som är svår att svälja? Är ett virrvarr av färger och former inte snyggt nog för vårt centrum? Då antar jag att herrskapet inte heller besöker konstmuseer eller gallerier där de riskerar bli utsatta för samma koncept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar