10 april 2011

Skräcktunneln - revisited

Här var det rentvättat.
Här antar jag att det har gjorts försök till tvätt?
Eftersom jag ändå var i "skräcktunneln" och började fotografera kan jag lika gärna dela med mig av bilderna. Inte för att visa att renoveringen ännu inte kommit så värst långt, utan för att jag tror att de som klagar mest förmodligen aldrig stannat till för att titta och läsa.



Söt figur.
Jag fascineras av tunnelns dokumenterande effekt. Det är i princip omöjligt att avgöra vad som skrevs förra veckan och vad som har flera år på nacken. Det som slår mig är dock att mycket av klottret verkar vara skrivet av mer eller mindre hormonstinna tonåringar från Västerskolan.
"Fan jag har så ont i röven jag håller på att dra ut ändtarmen till en lå(ng?) röd paprika, tänk på mig! Jag tänker på dig."



"Spice up your life with Spice Girls"



Jag sparade den bästa bilden till sist. En av taklamporna hade ett extra starkt sken och kastade ett skuggande nätmönster på marken och väggen. Effekten var hänförande. Jag vill så gärna att det här skulle ha varit ursprungstanken när lamporna sattes upp. Belysning och konstnärlig ljussättning i kombination är ju idealet. Jag hoppas de nya lamporna kommer att bidra med lite mer än bara steril belysning. Det är tunneln och dess brukare väl värda.

Jag älskar det!

1 kommentar: