28 september 2011

Staden bara en mor kan älska?

Än en gång konstateras det att många uddevallabor inte gillar sin stad. Det är som bekant ingen nyhet i sig, men nu har kommunen fått siffror på det, och i Bohusläningen finns det artiklar om just det. Stefan Björling (kommunens demokratiutvecklare) har givetvis rätt när han påpekar att undersökning handlar om hur människor upplever Uddevalla, snarare än om hur det faktiskt är.

Däremot är jag lite förvånad över att kommunen och politikerna inte verkar förstå varifrån den här känslan av att "Uddevalla kommun är skit" kommer ifrån. Därför tänker jag nu ge några tips på vad som kan tänkas ge upphov till en sådan känsla.
Det här är givetvis bara ett axplock, och säkert finns det mängder med folk som inte bryr sig ett dugg om något av dem, men tyvärr kvarstår faktum - många av kommunens projekt (som de jobbat hårt med) räknas inte som något särskilt av befolkningen.

Om kommunens män och kvinnor vill att uddevallaborna ska tycka att de gör ett bra jobb så gäller det att faktiskt visa upp vad man gjort. Helst kunna visa på positiva resultat, och i drömläget även se till från början att det man vill göra också berör och engagerar uddevallaborna. Att driva projekt som få motiveras av verkar i alla fall lönlöst i mina ögon.

Visst, uddevallaborna kan säkert vara ovanligt svårflörtade, men vem kan säga att det inte finns sannolikt goda skäl?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar