04 februari 2012

Politikerna har inget att göra

Kommunfullmäktigemötet, som skulle ha hållits 8:e februari, är inställt på grund av att det finns för få ärenden att behandla. Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen. Så det finns en regel som säger att fullmäktige inte behöver samlas om mötet riskerar bli kort? Varför? Vem tjänar på det? (Förutom politikerna själva.)

"Det är väl ingen vits att hålla ett möte om man ändå inte har något att prata om", kanske man kan tycka. Det tycker jag också oftast, men till ett fullmäktigemöte kommer de män och kvinnor som styr Uddevalla. Att de inte skulle ha något att prata om är oroväckande.

Även om det är ett ynka ärende om en trasig bänk, ta itu med det, om inte annat så för att visa på en vilja att ta ert ansvar och på respekt för uppdraget. Om ni inte vill åka hem direkt efteråt så kan ni ju stanna en stund och prata sinsemellan, utan att behöva vänta på er tur i talarlistan. Ni kan prata om hur ni ska konkretisera visionerna ni formulerat. Ni kan bolla idéer över partigränser. Ni kan prata med de ledamöter ni inte pratat med så mycket tidigare. Ni kanske till och med skulle ha tid att prata med några medborgare.

Jag tycker Uddevalla och uddevallaborna är värda åtminstone det.

Men för all del. Mötet är inställt. Sitt några timmar extra på Facebook. Jobba övertid. Ät middag med frugan. Uddevalla får vänta till 14:e mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar