14 september 2013

Tänk om vi är för fattiga?

Jag tror det är dags att vi inser att Uddevalla centrum inte är Stockholms city. Det handlar inte om att det saknas tillräckligt många människor/kunder här. Det handlar om att utbudet som finns är riktat till en målgrupp som inte är tillräckligt stor.

Butiken Kungsgatan 12 stänger, och ägaren säger i Bohusläningen att kunderna helt enkelt inte finns. Men, som det också sägs i artikeln, när det är utförsäljning och allt är halva priset, så strömmar kunderna till. Liknande fenomen inträffade när Sko och väsk-Nilsson började sin utförsäljning.

Kanske är det detta som Sundström menar. Folk som faktiskt har råd att köpa en t-shirt för 599 kr, orkar inte komma in till stan av olika anledningar (brist på parkeringsplatser verkar vara deras favorit). Och folk som inte har råd att punga ut 599 kr för en t-shirt får hitta sina kläder (och andra saker) någon annanstans.

Visst, det finns ett par relativt billiga butiker i centrum också, men så var det grejen med utbudet. Jag misstänker att alla - oavsett budget - vill känna att de kan göra ett aktivt val.

Men jag kan ju ha fel.

Kanske rullar vi alla i pengar, men vill bara shoppa långt bort hemifrån. (Ju längre bort, ju mer unika grejer som ingen annan på jobbet har!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar