21 december 2015

21 december

Bilden från DigitaltMuseum / Bohusläns museum.
Den här bilden valde jag enbart på grund av de parkerade bilarna. Var det här den gamla goda tiden, när centrumparkering inte var ett problem? Centrumhandeln var förmodligen inte heller ett problem. Domus lär ha varit en riktig baddare till varuhus.

Detta lär också vara den nyaste bilden i min julkalender - från 1985.

2 kommentarer:

  1. Ja, men det var det...! Hela bottenplanet på Gallionen var Domus. Det enda som är kvar från den tiden är trappan upp till andra planet, kyffet under trappan samt själva ingångarna - Karuselldörren på vänster sida respektive de automatiska dörrarna på höger sida. Direkt till vänster innanför den högra ingången fanns en skivaffär. Och på höger sida innanför den vänstra ingången fanns en tidnings/tobaks/godisaffär. Sedan en rad kassor längs gången som gick mellan de två utgångarna. Och innanför kassorna - Själva varuhuset. Som hade rubbet. Kläder, skor, käk, chark / delikatesser, mejeri, prydnadssaker, leksaker, verktyg, o.s.v.

    / Korpstan73

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter sannerligen förstklassigt! Inte konstigt att många verkar ha fina (shopping)minnen därifrån... Stort tack för din kommentar. Det uppskattas, må du tro!

      Radera