28 september 2015

Första sittningen



Några timmar innan den så kallade spanska trappan officiellt invigdes var jag där och invigde den på mitt eget sätt: med min rumpa.

Omdömet? Tja... det är ett okej ställe att sitta på om man vill komma närmare vattnet, och stenen var ganska bekväm. Underredet på Träbron är visserligen ingen snygging, men å andra sidan är Dyrehaven desto vackrare.





12 september 2015

Onödig slöseri på energi?

Varje gång jag är på Willys undrar jag om det är riktigt genomtänkt att ha det (öppna) varma grillat-skåpet bland köttkylarna.

Det kan inte vara det bästa alternativet!

Visst, man vill kanske ha allt kött på samma ställe, men varför inte isolera skåpet lite då? Eller ha luckor som i alla fall försöker täcka öppningen?

Jag förstår helt enkelt inte.

10 september 2015

Vad vet du om strandskyddet?



Jag har genomfört Strandskyddsdelegationens webbutbildning, så nu kan jag mer än jag brukade. Jag äger visserligen ingen strandtomt, men tänker mig att det kanske är allmänbildning när man bor nära vatten?

Oavsett vad är det alltid skoj att lära sig något nytt om hur saker i samhället fungerar, eller hur?

09 september 2015

"Jag ska dansa på din grav"

På mina promenader till och från Emaus i sommar har jag ofta kunnat se två flickor leka på Kapelle kyrkogård. De hade slagit upp ett lektält i ena hörnet av kyrkogården och skuttade glatt omkring och slog kullerbyttor på gräset.

Det såg inte riktigt bra ut.

Platsen är ju fortfarande en kyrkogård, även om ingen begravts där sedan 1905, och även om kommunens natur- och kulturguide berättar att platsen "används i dag enbart som park". Det är Uddevallas äldsta begravningsplats, och det finns fortfarande ett par synliga gravar. Under marken ligger förmodligen åtskilliga skelett. Hur tänker man när man låter sina barn leka där dagarna i ända?

Jag vet inte om det finns några släktingar som kan ta illa upp av att se någon dansa på sina förfäders gravar, men oavsett vad är kyrkogården en del av Uddevallas histora. Låt det vara en plats för eftertanke och stillhet.

På väg hem


(Från 17 augusti.)

En stilla kväll med en kelsjuk vän







(Från 15 augusti.)