27 juli 2013

Uddevallabon was there: Preemraff Lysekil

Bilden från Preem.
Jag såg artikeln på Bohusläningen om Preemraff i Lysekil, och började tänka tillbaka på upplevelserna jag hade där några år sedan. Jag hade nämligen förmånen att få åka på ett studiebesök dit - ett ställe som jag i normala fall nog aldrig skulle ha fått komma i närheten av.

Det som slog mig då, och fortfarande gör när jag tänker på det, var att anläggningen är helt fantastiskt enorm. Den är stor som en (liten) stad - en stad av enbart rör, ledningar, cisterner, tankar och stålställningar. Kvarter efter kvarter av konstruktioner höga som flervåningshus - hus som mest liknar mekaniska spindelnät.

Oavsett vad man tycker om verksamheten i övrigt, så går det inte att förneka att ett sådant bygge är imponerande - och vackert, på sitt eget sätt.

Tyvärr lyckas inte fotografier fånga det i all sin prakt.

Bilden från Preem. Ja, det är neonklädda människor i nedre delen av bilden.

Asplundsgatans ljuva rosor






25 juli 2013

En oas av fågelsång och grönska


Södra Lövåsvägen är magisk. Joggarna som lyssnar på musik, eller som springer förbi med något härjat i blicken håller kanske inte med mig, men de verkar å andra sidan inte heller vara ute efter att se någon som helst magi i vardagen just då.

Koltrastar, blåmesar, talgoxar, bofinkar, rödhakar, duvor, svalor... Jag kan se, och höra, någon eller några av dem varje gång jag går där, och det gör mig alltid upprymd. Det räcker för att jag ska se det som en magisk oas.

Från Repslagaregatan och kajen



Passa dig, annars kanske en Ernst-diggare kidnappar dig och gör en hylla av dig.

20 juli 2013

Humor

Uddevallas kommunstyrelses ordförande bjuder på sig själv rejält när han skickar ut en sån här tweet:


Länken leder till uddevallamoderaternas sida där man får anmäla sitt intresse av att bli moderat och jobba för dem.

Frågan jag ställer mig är om de kan garantera att alla puckon försvinner om bara alla blir aktiva moderater.

Annars verkar det vara våra politikers standardsvar på kritik. "Gör det bättre själv", alltså. Som att det inte skulle gå. Som att uddevallaborna inte förtjänar bättre för att de personligen inte har tid och lust att envist försvara en partipolitik för syns skull.