26 juni 2013

Vind rakt in i örat



Stopp i sommartrafiken


Strandpromenadens hängbro är avstängd tillsvidare. Det fick jag reda på när gallret och skylten började skymta runt kröken. (Informationsskylten vid Svenskholmen fanns inte vid tillfället i måndags.) Nåväl, det är bara att vända om. Eller?

En grupp unga killar kom fram till avstängningen samtidigt som jag. Fan-ordet användes flitigt, men sen kom lösningen, lika självklar som dum:

"Vi går bredvid."

Sagt och gjort, efter lite tvekande från den ene kille, hade de klättrat över räcket, ner på balken vid sidan av bron, och sedan över räcket igen. Sedan samma sak igen på andra sidan antar jag, för lite senare syntes de på fast mark längre bort. Som tur är.

Föräldrar, ibland ser jag era barn och ungdomar göra rent ut sagt farliga saker. De gör det ofta självmant, och de gör det ofta med ett leende på läpparna. Bara så ni vet.


23 juni 2013

Härliga tider


Jag älskar Emaus på kvällen. Det är (nästan) inga andra där, svalor blixtrar genom luften, och ponnyerna betar i lugn och ro. Jag älskar att titta på dem. Både på svalorna och på ponnyerna. Och på allt annat.