08 juli 2013

Vad är ett levande centrum?


Jag har funderat på det här med ett 'levande centrum' genom åren, så jag följer Bohusläningens kampanj för "Staden i centrum" med stort intresse (och är bara lite bitter över att fototävlingen bara är öppen för folk med tillgång till Instagram... vilket i sig kan tolkas på många spännande sätt, men jag nöjer mig med att konstatera att någon på Bohusläningen älskar sin smartphone).

En sak som kommit fram i artikelserien är lika självklar som den är fascinerande. Man har nämligen insett att alla politiker måste dra åt samma håll för att något ska kunna ändras till det bättre, så effektivt och snabbt som möjligt. Vilken grej! När man inser att samma sak gäller för all verksamhet i hela vårt land, så ter sig politiker som käbblar rätt småsinta. I vissa fall är det faktiskt viktigare att något blir gjort bra, än att en viss person får som den vill. I alla fall tycker jag det. 


Men frågan jag ställer mig är; vad är ett levande centrum? Hur ska man veta om det lever eller inte? Hur skulle det behöva se ut innan alla var överens om att vårt centrum lever och har hälsan?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar