31 maj 2012

Det blommar på Frankensberg


Frankensberg är fullt av syrener. En redan fullkomligt förtjusande stadsdel slår ut i väldoftande blom, och då återstår inga tvivel om att det här är en av Uddevallas pärlor.


Jag läser på Wikipedia att syrenbusken inte är svensk från början, utan kom till Sverige på 1700-talet, så jag föreslår att vi tar några minuter och uttrycker vår tacksamhet för importen av denna underbara buske. Försommaren vore bra mycket tristare utan den, eller hur?


Det är nästan så att jag blir tårögd när jag ser sånt här. Det är perfekt. Trappor, sten, mossa, syren. Romantiskt.

30 maj 2012

Ljuvliga syrener









Kommunens bortglömda parkering

Jösses, vilken soppa.

Jag trodde inte det kunde hända att kommunen glömmer vilken mark man äger, speciellt inte en bit mark som ligger mitt i centrum, blottad och bar, till många engagerade uddevallabors förtret.

Samtidigt är jag också förvånad över att en erfaren affärsman inte ser några problem med att nyttja kommunal mark till sin verksamhet, utan att betala hyra, men speciellt utan att ha något officiellt och skriftligt tillstånd.

Kanske dags att få ordning på sina grejer?

Sånt här ökar knappast förtroendet för kommunen, och inte samarbetet mellan kommun och företag heller.

24 maj 2012

Slå dig ner en stund.

På vardagsäventyr


Bilden ovan är tagen vid den enkla järnvägsövergången mellan Anders Knapes väg och Kristinebergsvägen. Den är livsfarlig. Eller det är den väl kanske inte. Inte om man ser sig för. Jag tycker bara att det är lite för dålig sikt för att kunna vara helt säker på att det inte lurar ett tåg bakom kurvan. Visst borde man även höra den innan den kommer? Jag hoppas innerligt på det i alla fall.

I vilket fall som helst.

Tar man sig över dödsövergången så kommer man till en del av Uddevalla där jag aldrig varit tidigare. Det jag såg där var en lång uppförsbacke med en viss utsikt från toppen. Det var dock först efter att jag tagit in bilden i datorn som jag insåg att jag slutligen lyckats. Jag hade tagit mig till andra sidan.


Ibland känner jag för att utforska alla gator som finns i Uddevalla. Det finns mängder av bostadskvarter där jag aldrig varit, och förmodligen knappast skulle få anledning att besöka heller. Vad för skatter gömmer sig där? Med tanke på att jag ser en syrenbuske som en skatt i sig, så misstänker jag att det kan finnas en hel del som är värt att se och uppleva.