23 februari 2014

Balkongrökning stör ingen?

I huset där jag bor kan man vädra max fem minuter innan någons tobaksrök slingrar sig in genom fönstret. Och då menar jag verkligen max fem minuter. Oftast handlar det bara om en eller två. Ibland en halv.

Då och då kan man skratta och skämta om det. För det mesta är det dock frustrerande.

21 februari 2014

Moln på moln






(Det verkar som att jag gnällt på blogspot/blogger lite i onödan. Med större sannolikhet är det bildlagringen som är problemet, eller kanske kombinationen av de två. Frustrerande delux är det i vilket fall som helst att inte kunna lägga upp bilder när man vill. Förhoppningsvis lossnar det snart. Det brukar det göra.)

13 februari 2014

Jag kanske ser ut som en skurk?


Om man tar sig upp till Södra Bohusgården, via den upptrampade gångstigen, kan man se en grannsamverkan mot brott-skylt uppsatt på ett träd. Jag såg dock ingen när jag gick ner längs den asfalterade vägen, vilket leder till slutsatsen: på Södra Bohusgården tror man att tjuvar kommer till fots, och att de alltid tar den kortaste möjliga vägen.

Men, tänker jag då, om jag vore tjuv skulle jag inte riskera lämna fotspår på den rätt geggiga stigen. Eller har jag tittat för mycket på tv-deckare? Tänker riktiga tjuvar så? (Anstränger sig riktiga poliser för att hitta sånt?)

Medan jag gjorde min helt och hållet lagliga promenad genom området märktes det dock att grannsamverkan var i full gång; man spanade på mig i fönstren. Det fick mig att vilja hoppa in bakom närmaste buske och börja bete mig misstänkt. Kanske fingra lite begärligt på en av alla utomhuslyktor. Eller kasta lystna blickar på folks fönsterlampor. Bara något som ger grannsamverkan något att jobba med. Ge dem lite spänning i tillvaron. De verkar ju förvänta sig det.


Sidensvansar!

12 februari 2014

Upp med dig! Till Bohusgården













Man får en fantastisk utsikt från trottoaren mot parkeringsdäcket. Fimpar i ögonhöjd; underbart!

10 februari 2014

Tävling: februari


Som lovat, här kommer en ny tävling.

Reglerna är mycket enkla: identifiera platsen/byggnaden på bilden. Exakta adresser och husnummer behövs inte så länge en någorlunda beskrivning ges.

Svaret kan mejlas till mig (adressen står till höger på sidan) eller lämnas som en kommentar här.

Vinnaren/vinnarna kommer få något immateriellt som kan användas till att skryta med.

Tävlingen avslutas 10 mars.

(Svårt? En liten ledtråd är bilderna från början av månaden.)

05 februari 2014

Tre! 3! Kolme!


Nu har bloggen rullat på i lika många år som vårt stadsvapen har träd (det vill säga tre). 
Jag vill passa på att tacka alla läsare, men särskilt de trogna som gillar min blogg.
Ni är uppenbart bäst.

Ett snöklätt Frankensberg